Lomakylän esittely

Salonsaaren Lomakylällä on pitkät perinteet. Lomakylän omistaa yleishyödyllinen yhdistys Salonsaaren Lomakylä ry, joka on perustettu jo vuonna 1973. Vuosien varrella Lomakylää on laajennettu ja nykyisin se muodostuu päärakennuksesta, kolmesta rivitalosta, seitsemästä mökistä ja kolmesta rantasaunasta.

alku
Lomapaikkana Salonsaaren Lomakylä on ihanteellinen luonnossa liikkumisesta nauttiville. Lomakylän veneillä voi käydä soutelemassa ja kalastamassa, lähiympäristön metsät ovat oivallisia sauvakävelylenkeille ja sieniretkille. Päijänteen kirkas vesi mahdollistaa myös vapaasukeltamisen. Lähiseudulla on paljon mukavia retkikohteita, esimerkkinä Salonsaaren kioski, Vpk-kirjasto, useita pieniä kauppoja, Vääksyn kanava ja vieressä panimo. Lomakylään ovat myös lemmikkieläimet tervetulleita.

Mökki- ja huonevaraukset Booking.com kautta vuokraus sivulta.

aktiviteetit

Päärakennus
Päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat infopiste, kioski sekä ravintolasali. Salissa on buffet ruokailu kesäaikaan. Kioskista voi ostaa mm. makeisia, jäätelöä, virvoitusjuomia, keksejä ym. pikkupurtavaa. Lomakylässä ei ole myynnissä tupakkatuotteita. Maksuvälineenä käyvät käteinen, pankkikortti ja yleisimmät luottokortit. Alakerrassa on vapaa-ajan tila, wc- ja suihkutilat. Mökin vuokranneilla on mahdollisuus katsella TV:tä alakerrassa. Päärakennukseen ei voi tuoda lemmikkieläimiä. Kaikki lomakylän tilat ovat täysin savuttomia.

paarakennus

Rivitalot
Rivitaloja on kolme, joissa kussakin on kuusi viihtyisää 2 – 4 hengen huonetta. Kaikissa huoneissa on oma WC, suihku ja terassi. Lisäksi jokaisessa talossa on seurusteluhuone televisioineen, keittiö ja kodinhoitohuone pyykinpesukoneella. Allergiatalona pidämme keskitaloa(5), joten sinne ei majoiteta lemmikkieläimiä. Rivitalot ovat ympärivuotisessa majoituskäytössä.

rivitalo

Mökit
Rantamökit 1-2
 on mitoitettu 3+1 ja 2+1 hengen mökeiksi. Varustukseen kuuluvat takka, jääkaappi, mikro, pöytäliesi(induktio), kahvinkeitin, vedenkeitin, astiat/ruuantekovälineet, puulämmitteinen oma sauna ja laituri. Keittiössä lämmin vesi. Erillinen WC sijaitsee rantasaunan päädyssä. Myös päärakennuksen suihkut ja WC:t ovat käytettävissä.

Pikkumökit 7-10 ovat edullinen tapa majoittua omassa rauhassa ja ne on mitoitettu 2 henkilölle. Varustuksena mökeissä on minikeittiö josta löytyy astiat/ruuantekovälineet, jääkaappi, pöytäliesi(induktio), Ideale-uuni ja cupsolo-keitin kahville/vedelle. WC ja suihku sijaitsevat aivan vieressä päärakennuksen alakerrassa. Päärakennuksen takana on vesipiste ja paikka astioiden tiskaukseen, koska näihin mökkeihin ei tule vettä.

Mökissä 11 on tupakeittiö ja ruokailutila. Mökki ovat mitoitettu 3+1 hengelle ja se sijaitsee pysäköintialueen läheisyydessä omassa rauhallisessa ympäristössä. WC ja suihkutilat ovat päärakennuksessa. Mökin varustukseen kuuluu mikroaalto-uuni, pöytäliesi(induktio), jenkkikaappi ja cupsolo-keitin kahville/vedelle. Päärakennuksen takana on vesipiste ja paikka astioiden tiskaukseen, koska tähän mökkiin ei tule vettä.
Kaikissa mökeissä on sähkölämmitys, pistorasiat ja paikka autolle.
Telttailu
Rantatuvan läheisyydessä, lähellä ranta-aluetta, sijaitsee kuusi (6) telttapaikkaa. Aivan vierestä löytyvät vesipiste ja wc-tilat. Päärakennuksen takana on paikka astioiden tiskaukseen. Telttapaikalle on mahdollista tilata sähkö.

mokit

Ranta-alue
Ranta-alueella on grillipaikka, huvimaja, lentopallokenttä, kolme soutuvenettä, laituri ja erillinen lasten uima-alue,  jotka ovat vapaasti lomalaisten käytettävissä!

ranta_alue
Rantasauna
Rantasauna rakennuksessa on tilava rantatupa takalla, pienoiskeittiö ja kaksi sähkölämmitteistä saunaa. Rantasaunan päädyssä sijaitsevat WC:t ovat myös mökkiläisten käytössä. Rantatupaa ja saunoja on mahdollisuus vuokrata esim. kokouksiin tai saunailtoihin.

Puusauna ja palju
Aivan veden ja laiturin tuntumassa on vuokrattava puusauna ja palju noin 10 hengelle. Varaus tehdään infosta. Paljun voi varata puusaunan lisäksi käyttöön saunomisen ajaksi. Palju ja sauna ovat itse lämmitettäviä.

ranta_sauna

Muuta
Lasten leikkialue on päärakennuksen läheisyydessä, turvallisen kaukana rannoista. Leikkialueelta löytyy keinu, leikkimökki ja kiipeilytelineitä.

leikkiOlemme Instagramissa