Esteettömyys


Salonsaaren lomakylä – jokaisen yksilölliset tarpeet ja vahvuudet huomioiden

Salonsaaren lomakylän piha-alue on kaunis ja liikkuminen alueella on helppoa. Lomakylä on siellä lomaileville hyvinvoinnin ja terveyden vaalimisen paikka, jossa yksilölliset tarpeet ja vahvuudet huomioidaan. 

Autolla voi ajaa päärakennuksen eteen saavuttaessa lomakylään, kirjautua sisään ja jatkaa siitä matkaa ajaen omalla autolla omaan majoitukseen, joko rivitalon tai mökin pihapiiriin. Autolla liikkuminen piha-alueella on sallittua majoittumisen, sekä lähdön yhteydessä. Autot suositellaan siirtämään majoittumisen jälkeen alueen parkkipaikalle, joka on heti piha-alueelle tultaessa. Liikuntarajoitteiselle varataan autopaikka majoituksen yhteyteen. Ajotiet ovat hyvin hoidettuja niin kesällä kuin talvella.

Salonsaaren tilat sijaitsevat yhdessä kerroksessa. Jos majoittuminen on rivitalossa, joita Salonsaaren lomakylässä on kolme, niin auton voi ajaa rivitalon piha-alueelle, josta matkatavaroiden purkaminen ja siirtyminen sisätiloihin käy helposti. Hyvinvointilomien asiakkaat majoitetaan aina rivitaloihin.

Rivitalojen sisätiloissa liikkuminen on helppoa, koska sisääntulossa ei ole askelmia. Huoneiden kalustamisessa on huomioitu lisätila, joka tarvitaan, jos asiakas on liikuntarajoitteinen. Rivitaloissa jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone matalalla kynnyksellä, sekä siten tilavia, että liikkuminen pyörätuolillakin onnistuu. Muutamassa huoneessa on tuet wc-istuimen yhteydessä. Lisäksi on saatavilla esim. wc-korotusistuin. Rivitalojen jokaisen huoneen yhteydessä on pieni, oma terassi. Terassille pääsee suoraan oman huoneen takaovesta. Rivitalojen yhteinen tila on kalustettu siten, että siinä voi olla ja liikkua hyvin pyörätuolin kanssa. Infossa on asiakkaan vapaasti lainattavissa Sennheiser kaulan ympärille ripustettava induktiosilmukka, jonka voi liittää useimpiin vastaanottimiin.

Liikkuminen Salonsaaren lomakylän piha-alueella on helppoa. Päärakennuksen sisäänkäynnin yhteydessä on pyörätuolia helpottava luiska. Päärakennuksen edustalla on avoterasseja, joihin pääsee esteettömästi. Koko piha-alue on tasainen ja kävelyreitit ovat selkeitä. Suurin osa rivitalohuoneista sijaitsee tällä alueella. Kun lähtee päärakennukselta alas rantaan, on kuljettava mäkeä alas. Mäki ja tien pinta on tasainen. Rannalla on helppo kulkea, koska siellä on tasaisia kävelyreittejä sekä muutamia levähdyspaikkoja. Nurmikkoalue on myös tasainen, jossa voi kävellä. Rannan läheisyydessä olevalle sähkösaunalle on helppo mennä, kuten myös puulämmitteiselle rantasaunalle. Sähkösaunoissa on kipattavat lauteet, jotka mahdollistavat kylpemisen myös pyörätuoliasiakkaalle. Laituri alkaa suoraan rantamaasta yhdellä matalalla luiskalla ja se on hyvässä kunnossa. Kaiteista saa tukea ja laiturilla on penkkejä, joissa voi istahtaa. Laiturin päässä on raput, josta pääsee uimaan, niin kesällä kun talvellakin avantoon. Puiston hiekkateillä on turvallista kulkea myös apuvälineillä. Tarvittaessa lomakylän vapaaehtoiset auttavat liikuntaesteisiä lomailijoita.

Salonsaaren lomakylässä tarjotaan esteettömyyttä ja saavutettavuutta kuten myös muualla Asikkalassa, koska hyvinvointilomien asiakkaille tarjotaan esteettömiä ja turvallisia retkiä lähiseudulle. Näin kaikki voivat nauttia yhtäläisesti Salonsaaren piha-alueella olemisesta ja kulkemisesta.